Seieren glapp i siste minutt

Ny god prestasjon ga ett poeng i Bærum

Damer A fortsatte den gode sesongstarten og tok med seg ett poeng hjem fra Bærum mot et ØHIL-lag jeg antar kommer til å kjempe i toppen. Jeg kunne fokusert på at det føltes som et tap når vi var sekunder unna å ta alle poengene, siden hjemmelaget utlignet på kampens aller siste aksjon. Men det er mye riktigere å fokusere på at dette var en glimrende oppfølger fra Tromsø-kampen sist, og at laget nok en gang viser styrke og moral!

KAMPRESULTAT

  • Øvrevoll Hosle - FKF: 1-1 (0-1)

  • Ferd arena Hosle (kg)

  • 23.03.2024

  • 1. div. Kvinner Grunnspill

Det ble et tett, jevnt og fysisk oppgjør på den lille reservebanen til ØHIL. Lenge var det sjansefattig med et par halvsjanser til hvert av lagene.

Så tok vi ledelsen etter 36 minutter på det som allerede må være en kandidat til årets mål! Synne Kjølholdt slo en god langpasning helt over til søster Martine Hauge Kjølholdt på motsatt kant. Resten var ren kunst! Martine tok ned ballen med foten oppe i luften, så at keeper Hannah Markussen sto langt ute (naturlig nok) og fyrte av nesten fra midtstreken. Hannah var sjanseløs, og kolliderte dessverre med stolpen da hun forsøkte å komme seg tilbake i målet. Hun ble liggende en stund, men heldigvis gikk det bra. Her så vi klassen til MK. For en spiller! 

Vi fulgte opp inn mot pause med et par gode sjanser. Nærmest var vi på overtid på en flott kontring. Synne Kjølholdt kom alene med Hannah Markussen, som gjorde en god redning. Marion Mannes Haugland skjøt like over på returen!

Etter pause var ØHIL nære på corner allerede i åpningsminuttet. Vi mente Sandra Rød Ask ble klart hindret, men heldigvis gikk avslutningen utenfor. Martine var helt gjennom med Hannah etter 53 minutter, men vår ex-keeper gjorde en ny god redning.

Siste halvtimen ble en forsvarskamp. Jeg vet ikke om vi ikke maktet, eller om det var mentalt. Men som vi også viste forrige helg, kollektivt godt forsvarsspill behersker jentene godt. ØHIL hadde en god mulighet når de skjøt like over fra returrom etter 61 minutter. Så gikk det helt til 85 minutter før vi kunne notere en ny stor sjanse med et godt innlegg som strøk like over hodet på innbytter Nadia Pinto.

Men så skulle altså utligningen komme helt på tampen. De begynte å pumpe baller inn i vårt felt, og skapte en situasjon som ble avverget til corner. På denne klarte de altså å sette ballen i mål ved Jenny Fredhall. Da var det spilt over 4 minutter ekstra, og det var det siste som skjedde. Selvfølgelig ergerlig, men dette var uansett en sterk prestasjon av et hardt arbeidende FKF-lag. 

Nå er det tre ukers pause før vi møter Hønefoss borte. Det blir en kombinasjon av godt arbeid på feltet og noen dagers påskefri. 

200. KAMP FOR FK FYLLINGSDALEN

Rebecca Viola Nordberg med 200 offisielle kamper for FKF

— Gratulerer Rebecca!

ohil-fyllingsdalen-230324-4173.jpg
KAMPINFO

Øvrevoll Hosle - Fyllingsdalen: 1-1 (0-1)
Ferd arena Hosle (kg)
23.03.2024

0-1: Martine Hauge Kjølholdt (36.)
1-1: Jenny Davik Fredhall (90+4.)

(Fotos: Andreas Kristoffer Berge, Sportskollektivet)

Publisert: 24.03.2024
Skrevet av: Lars Ove Moen (redigert Christer Holm)