Storeslem i Varegg Cup for guttene fra FKF

Varegg Cup er alltid et sikkert vårtegn i Fyllingsdalen. Og med Varden Amfi som finalearena, henger alltid drømmen om å vinne Varegg Cup høyt for en enkel gutt i fra dalen.

Gutter 14
I gruppespillet møter fremtidens storspillere fra dalen Djerv, vertsklubb Varegg og Nordsiden Askøy, dette ender i 17-3 i mål forskjell. En fin start på cupen for spillerne som er født samme år som SK Brann røk ut i cupen på nettopp Varden Amfi. Cupsuksess ligger i blodet til denne gjengen. Sluttspillet starter mot Smørås i 16-delsfinale, ett Smørås lag som kommer over FK Fyllingsdalen på tabellen høsten 2023, men denne gangen ble det en 6-5 på straffekonk etter at Samai viser seg å være verdens roligste gutt fra 11-meteren.

Kvartfinalen spiller Fyllingsdølene mot en annen ungdomsgjeng fra en helt annen dal, nemlig Sædalen. Guttene fra Fyllingen ønsker å vise hvilken dal som er verdens vakreste og legger ned akkurat nok innsats til å ta en 3-0 seier på 2*20 minutter kamper. Her er ambisjonen å komme langt i turneringen og da kan en ikke kaste bort for mye krefter. Etter å ha satt Sædølingene på plass er det øybeboere fra Sotra som ankommer sentrale strøk og skal måle krefter, denne kampen går på Varden kl 10:00 søndag morgen. Her benytter vi hjemmebanefordelen med liten reisevei og god restitusjon. Ryktene skal ha det til at trenerteam Wallmann og Strømstad hadde vedtatt at spillerne skulle være i seng til kl 20:30 og det bare var vann og grovt brød til kvelds lørdagen før. Om Andre Wallmann fulgte spillernes diett er uvisst, men uthvilte spillere og trenere møtte opp i morgensolen på Varden. To mål før det er spilt 5 minutter er akkurat en sånn åpning en ønsker på en semifinale. Matteo og Yusuf har lagt seg tidlig og spist riktig og det belønnes hele laget med tidlig i kampen. Etter hvert har Sotraspillerne vendt seg til klimaet på fastlandet og kjemper seg inn kampen, men Aro spiller ikke fotball for å ryke ut i seminaler og sørger for 3-1 scoring. Som en ny utgave av Ola Lyngvær sørger han for at semifinaler på Varden Kunstgress alltid gir hjemmeseier.

Finaler er alltid nervepirrende, spesielt når de går på Amfiet. Thomas Tuland er speaker for dagen. Når han leser spillernes navn opp og for en gjeng med 13-14 åringer fra Fyllingsdalen er dette et stort øyeblikk. Speakeren gjør en god jobb med å fyre opp stemningen og forteller om cup eventyr fra Fyllingsdalen tidligere, dette motiverer Matteo Myrmel som for lengst har bestemt seg for at det trofeet skal aldri forlate Varden. Han setter opp Yusuf og Aro som lager 1-0 og 2-0. Semifinalehelten setter også en straffe før pause. Guttene fra Olsvik kommer til kort i alt mot guttene fra dalen, og andre omgang er mest spennende for foreldrene, mens nøytrale tilskuere har for lengst konkludert med at vinner av Varegg Cup i G14 klassen er denne gjengen fra FK Fyllingsdalen.

Varegg Cup '24 // Finale G14

  • Fyllingsdalen 1 G14 - Kjøkkelvik/Olsvik

  • 3-0 (3-0)

  • 17. mars 2024

  • Varden Amfi

G14 varegg cup 2024.jpgGutter 15
Etter G14 finalen var det duket for nok en gjeng i fra Fyllingen som skulle ut å vise at å arrangere Varegg Cup på Varden i 2024 er synonymt med suksess for spillere fra Fyllingsdalen. Espen Eriksen sin gjeng med spillere primært født i 2009 leverer en helt overlegen turnering. 7 kamper, 7 seire og 30-0 i målforskjell.

Innledende runder spilles mot Gneist Gul, på Liland deler de tydeligvis lagene sine i farger. Henholdsvis gul, blå og rød. Mens Askøy og Sotra som også var i den gruppen stiller med lag 2 og 3. Uansett starter innledende runde med 11-0 mot Askøy 3, før Sotra 2 gir kamp, men må dra tilbake over broen med 0-2 i bagasjen. Lilands stolte gule krigere kommer til kort og tar bybanen fra Nymark med fem baklengs mål og null scorende mål. 8-delsfinale er mot Bønes som vant for to år siden. Våre venner fra Fjellsdalen har fortsatt et bra mannskap og kommer til å hevde seg i årets sesong, men denne kampen blir FK Fyllingsdalen vinner av lokalderbyet. Kvartfinaler sent på lørdag kveld mot Stavollens trofaste soldater følger normen satt hittil i turneringen. Godt grunnspill, mye ball til gutten fra Fyllingen, presspill som hindrer Rådalens beste fotballspillere og få etablert gode angrep mot Fyllingsdalens beste fotballspillere. Det resulterer i 3-0 seier og semifinale på Varden søndag kl 11:00

FKF G15 går igjennom turneringen uten å slippe inn mål.

— Varegg Cup 2024


Semifinalen blir turneringens tøffeste kamp i følge trener Eriksen, her må spillerne grave – men to flott scoringer og tilstrekkelig evne til å konkurrere når listen heves gjør at finalen på Amfi kl 15:00 spilles mellom FK Fyllingsdalen og Nordhordaland Ballklubb. Etter å ha sett G14 markere sin seier vil ikke kaptein Matteo Ohnstad være noe dårligere. Sammen med Samuel dominerer han finalen, Samuel blir kåret til finalens beste spiller, mens Erik Farstad, sønn av legenden Ronny selvsagt scorer i finalen sammen Arush. Lagets poengkonge blir Felix og etter å ha røket ut i semien i 2022 og tapt finalen 2023 ble det enedelig 2009 kullet sin mulighet til å heve trofeet på Varden Amfi.

Gratulerer til alle spillere og trenere rundt lagene våre!

Varegg Cup '24 // Finale G15

  • Nordhordaland BK - Fyllingsdalen G15

  • 0-2

  • 17. mars 2024

  • Varden Amfi

G15 Varegg Cup 2024 nr 1.jpg