Spillerne på bildet fra venstre: Bohdan Parulek, Gullik Fekjan Thobro, Isack Dale Loen, Henrik Undeland, Filip Dale Loen, Batuhan Alkan Amara Alpha, Emre Mikkelsen og Troy Dale Johannesen. (Trenerne på bildet er Aleksander Loen og Erik Johannesen)

VINTERFERIE, MEN IKKE FOR 2012 GUTTENE FRA VARDEN

Mens andre later seg i syden eller på fjellet kjører G2012 Varden på med fellestrening.

Mandag kl 18:15 i den ene dagen i vinterferien det er meldt fint vær, har en gruppe spillere fra G2012 Varden tatt turen til Varden for å gå på fotballtrening. Snø og vinteridrett fikk de nok av når Varden Idrettspark lå under en meter snø i januar, nå er det kun en ting som gjelder og det er FOTBALL.

Ned på Framobanen hadde A-lagstrener Maxi Luedy tatt med seg sine eldste menn fra a-lag herrer. Mathias Raum (født i 1996) som har lagt ned en 4-5 tusen timer på Varden selv i oppveksten og Kapinga (født 1997), lagets nye midtstopper som hadde en sesong på Varden i 2016, men som har gjort mesteparten av fotballutdannelsen sin utenfor verdens vakreste dal.

Både Maxi og Mathias sier at det var veldig kjekt å se hvordan de yngre lagene trener, ikke minst lot de seg imponere av ferdighetene til enkelte spillere, a-lags trener Maxi Luedy konkluderer med at det gror godt på Varden fortsatt.

Kapinga sitt møte med barnefotballen på Varden var også gledelig. Kapinga sier selv «Det var tydelig at vår tilstedeværelse ga barna en ekstra glede, og jeg tror det er nødvendig at vi fortsetter å være aktive bidragsytere til å forme morgendagens helter. Jeg er spesielt begeistret over å se det potensialet og fotballtalentet blant disse unge guttene. Det ville være flott å se noen av dere på våre kamper i år. La oss støtte hverandre og fortsette å bygge suksess sammen!»

FKF Varden 2012 er en god gjeng på pluss minus 20 spillere fra Varden Skole. De aller fleste har spilt sammen siden siste året i barnehagen eller førsteklasse. Det er en sammensveiset gjeng som ofte spiller fotball sammen på fritiden utenom treningene. Ivrig gjeng med godt samhold, både på og utenfor banen. De har nylig tatt steget fra 7’er fotball til 9’er fotball, en overgang de foreløpig har håndtert godt. Opp gjennom har de deltatt i seriespill, helgeturneringer, vinterserie, Øystese cup og den legendariske Voss cup. Til sommeren venter Lerum cup i Sogndal. Det blir en stor happening som alle ser frem til.